Toți vrem să avem locul nostru special, în care să îl numim acasă. Așa că luarea deciziei de a te muta este un lucru important, care implică o cercetare amanunțită asupra noului apartament pe care dorim să îl achiziționăm.

Noul locuință trebuie să îndeplinească atât nevoiele noastre personale căt și cele legale, prevăzute de lege.

Așa dar, am facut o listă pentru ce ar trebuii să verifici înainte de a cumpăra un apartament nou.

Confortul tău.

Amplasarea, orientarea și specificul zonei.

Aspectul și calitatea apartamentului și a imobilului.

Calitatea construcției și eficiența termică.

Facilitățile

Amplasarea, orientarea și specificul zonei.

Amplasarea locuinței este foarte importantă. În orașele mari, zona să aiba puncte de transport ușor de ajuns. În zona Timișoara 101V Residence aveți ca transport autobuzul 168 (la 200 de metri) și metrou Valea Ialomiței (la 10 min).

Pentru cumpărăturile pentru casă aveți la dispoziție Piața Valea Ialomiței, Kaufland, Mega și Shop $ Go și Dedeman.

Recrearea și petrecerea timpului liber se poate face in Parcul Brâncuși, iar sănătatea se poate verifica la Brâncuși Medical Center.

Majoritatea persoanelor care au apartamente în Blocul Timișoara 101V, sunt persoane tinere.

Aspectul și calitatea apartamentului și a imobilului.

În primul pas verificați istoricul firmei, sau persoanei care îl vinde. Poți să încerci să vorbești cu cineva care a cumpărat apartament în blocul în care vrei să te muți.

Planul apartamentului din Timișoara 101V Residence, se poate verifica la dezvoltator, firma fiind deschisă la sugestii..

Actele necesare construirii blocului

 • solicită dezvoltatorului actele care atestă că a construit în deplină concordanță cu cerințele legale:
 • certificat de urbanism:
 • pentru a putea obține autorizația de construcție, este nevoie prima dată de certificatul de urbanism;
 • pentru a solicita certificatul de urbanism se prezintă inclusiv actele de proprietate și planurile cadastrale;
 • eliberat de autoritățile locale, certificatul de urbanism precizează în ce condiții se poate realiza construcția, care sunt restricțiile și lucrurile de care trebuie să se țină cont;
 • autorizație de construcție
 • este actul care oferă dreptul de a construi un imobil;
 • proces verbal de recepție a lucrărilor
 • după finalizarea proiectului de construcție se realizează o recepție a lucrărilor, la care este prezentă o comisie compusă din specialiști în domeniu și, obligatoriu un reprezentant al administrației publice locale; aceștia verifică ca imobilul să fie realizat potrivit condițiilor impuse;
 • examinarea se încheie cu procesul verbal de recepție unde este trecută admiterea construcției sau, după caz, amânarea sau respingerea;
 • extras de carte funciară
 • cuprinde informații despre imobil, precum: număr cadastral, suprafață, planul, inclusiv vecinii, numele proprietarului;

Cartea tehnică a construcției

 • în cazul în care blocul a fost finalizat este important să soliciți Cartea tehnică a construcției pe care să o vezi împreună cu un specialist, fie cu un reprezentant al unei firme care se ocupă de elaborarea și mentenanța de cărți tehnice pentru locuințe (un proiectant), fie cu un diriginte de șantier sau arhitect;
 • de ce este importantă Cartea tehnică? Aceasta arată dacă imobilul a fost construit respectându-se toate normele impuse, dacă totul a fost făcut potrivit standardelor în vigoare;

Clauzele contractuale

 • achiziția unui apartament implică prima dată semnarea unui antecontract de vânzare-cumpărare care include clauze contractuale pe care trebuie să le citești cu atenție. Recomandarea este să soliciți ajutorul unui avocat, pentru a avea siguranța că nu există clauze stipulate în defavoarea ta. De exemplu, în cazul în care este un bloc în proces de construcție, este important să fie precizată data exactă la care ți se va preda apartamentul, moment când vei semna contractul de vânzare-cumpărare.
 • semnarea contractului de vânzare-cumpărare, de asemenea, este important să fie făcută după ce documentul a fost citit de un avocat. Acesta, spre deosebire de notar (a cărui responsabilitate este să verifice aspectele de legalitate), îți apară drepturile și acoperă posibilele riscuri care pot apărea în viitor.

Materialele folosite și stilul de construcție

Materialele folosite să fie de calitate și ușor de verificat calitatea lor. Putem să verificam după nume sau să căutăm recenzii pentru acestea.

Pentru apartamentele din blocul Timișoara 101V, materialele folosite au fost:

 • Tâmplarie Veka Premium import Germania, geam 4 anotimpuri tratat Low-e
 • Termosistem 10cm, EPS 80, vopsele Caparol
 • Hidroizolații SIKA
 • Centrală apartament Ariston
 • Ușii interioare și exterioare Pinum
 • Ascensor marca Schindler
 • Finisaje interioare Duraziv, Baumit, Caparol
 • Gresie și faiantă – Spania Saloni

Stilul de construcție a fost făcut cu grinda Dala, care permite ca în interiorul apartamentului să nu necesite alte grinde de susținere, deoarece peretele exterior și tavanul susțin toata greutatea. Aceasta tip de construcție este inovatoare și permite, în cazul în care dorim să modificăm camerele cum dorim.

Verifică garanţiile pentru lucrări şi certificatele de calitate pentru material

Un apartament nou îţi va aduce mai puţine cheltuieli cu reparaţiile, în timp, faţă de unul construit cu zeci de ani în urmă. De asemenea, peste ani, îl poţi vinde la un preţ mult mai bun.

Dacă vrei într-adevăr să te asiguri că s-au folosit materialele prevăzute în proiect şi nu altele de o calitate inferioară, este bine să ceri certificatele de calitate pentru materiale.

În plus, ca masură de protecţie împotriva viciilor ascunse, poţi întotdeauna solicita şi garanţiile pentru lucrări ca să vezi ce şi-au asumat antreprizele care au realizat blocul în care tu vrei să te muţi.

Un alt motiv pentru care este bine să ştii din ce materiale a fost construit apartamentul pe care doreşti să-l cumperi este acesta: în momentul în care vei dori să faci modificări în locuinţa ta, chiar şi în cazul montării unui banal corp suspendat, vei şti la ce material să te raportezi.

Pereţii de cărămidă sau cei din gips-carton, suportă greutăţi diferite şi ar trebui să poţi oferi aceste informaţii celor care se ocupă de mobilier pentru a lua împreună decizia cea mai bună.

Verifică unde sunt instalaţiile din imobil.

Dezvoltatorul trebuie să-ţi pună la dispoziţie cartea tehnică a imobilului, astfel încât să ştii unde anume sunt reţelele de instalaţii şi echipamentele, atât pentru spaţiile comune, cât şi pentru apartamentul tău.

În cazul neplăcut al unei inundaţii sau a oricărei alte probleme care poate avea loc în viitor, specialiştii care îţi vin în ajutor, trebuie să ştie unde să intervină pentru a repara.

În caz contrar, daunele ce pot apărea pot fi mult mai mari: de la un timp îndelungat în care te vei lupta cu problema, la spargeri în pereţi pentru găsirea instalaţiilor, urmate de reparaţii ulterioare destul de costisitoare.